De nieuwe plastic richtlijn voor het toenemende to-go afval

Koffiebekers, plastic zakjes, mondkapjes en wegwerpbordjes zijn enkele voorbeelden van afvalstromen die steeds vaker in onze leefomgeving terechtkomen. Daar wil de Europese Unie iets tegen doen. Daarom is de SUP-Richtlijn opgesteld. SUP staat voor Single Use Plastics, plastic dat maar één keer wordt gebruikt en vervolgens weggegooid. Een aantal plastic producten is sinds de maand juli verboden, zoals wegwerpbestek, roerstaafjes, wattenstaafjes en rietjes. Op andere plastic producten komt informatie te staan over de schadelijkheid van plastic in het milieu. Daarnaast krijgen producenten te maken met de zogenaamde ‘uitgebreide producentenverantwoordelijkheid’. Meer weten? Lees het meest recente nieuws of duik wat dieper in het SUP dossier.