WORLD CLEANUP DAY 2022: OPRUIMEN MET EEN MISSIE!

Op 17 september is het weer World Cleanup Day! Doe jij ook mee? Ruim je eigen straat op en laat je hiervoor sponsoren. Samen helpen we plasticvervuiling de wereld uit.

DONEER NU         DOE MEE!

Wist je dat Nederland een van de grootse exporteurs van plasticafval ter wereld is? Met #NotInOurBackyard ruimen we Nederland op én vragen we aandacht voor het plasticafval dat terecht komt in andere landen zoals in Indonesië waar Nina woont. Nina (15) woont in Indonesië aan de Brantas rivier die vol ligt met plasticafval. Het plasticafval in de rivier komt van recyclingfabrieken in de buurt die plasticafval uit rijke landen verwerken, ook uit Nederland. Door slechte regelgeving belandt een deel in de natuur, of erger nog, wordt het door mensen verbrand wat extreme gezondheidsriscio's met zich meebrengt! Help mee, kom in actie tijdens World Cleanup Day!

Dit mag niet langer doorgaan. Jij kunt helpen. Met het geld dat jij ophaalt tijdens World Cleanup Day kan Nina onderzoek doen naar de herkomst van het afval en kunnen we hier in Nederland de export tegenhouden zodat het niet haar achtertuin wordt gedumpt en hun gezondheid in gevaar komt!

Steun Nina en Plastic Soup Foundation. Wij willen geen plasticafval in onze achtertuin, Nina ook niet! #NotInOurBackyard. Dankjewel!

Lees meer Lees minder

World Cleanup Day start over: