Het aan stukken verscheurde blikje

15 August 2022 15:08

Iedere vrijdag lopen wij met een aantal collega's een rondje en we hebben altijd één zak vol met twee mensen, iedere vrijdag weer!

Afgelopen vrijdag werden we aangesproken door een zeer vriendelijke man op een oude motor. Hij gaf ons een groot compliment dan we dit met elkaar doen. Hij reed na een gesprek van 10 minuten door, niet op de weg maar het veld op. Hij kwam terug met een M&Ms verpakking en een blikje. Welke hij bij ons in de vuilnis zak gooide. 

Hij vertelde ons dat hij alle grasvelden in Papendorp maait t.b.v. evenementen en zei dat vooral blikjes zijn werk niet makkelijker maken.

Wanneer je een blikje weg gooit op een grasveld of berm in woon en kantoor omgeving is de kans dat het gras wordt gemaaid. Het blikje wordt door de grasmaaier meegenomen en in stukken achter gelaten. Dit beschadigd de grasmaaier, het blikafval wordt veel gevaarlijker voor vogels en andere dieren en is ook nog eens veel lastiger op te ruimen. Papendorp licht vol met versnipperde blikjes!

Zwerfafval weg er mee! Doe je mee? Gooi je blikjes altijd in een prullenbak. Liever nog, drink water uit je eigen fles. Beter voor het mileu, de grasmaaier, de vogel, de prikkende Mobiliair maar vooral voor jezelf :-)!