5 tips voor fondsenwerving

18 augustus 2022 13:56

Jij komt in actie tijdens World Cleanup day. Dat is echt geweldig! Want dankzij jouw steun kunnen wij plasticvervuiling bij de bron aanpakken. Maar hoe vraag je nou aan je familie of vrienden om je te steunen? Wij geven je graag 5 tips om je hierbij te helpen:

  1. Wat is jouw verhaal? Waarom vind jij dat plasticvervuiling echt niet kan. Vertel jouw verhaal op je actiepagina en persoonlijk. Met jouw eigen verhaal overtuig jij je vrienden en familie van het belang van jouw actie. Daarom zullen zij jou graag sponsoren.
     
  2. Verzin een challenge. Vraag mensen bijvoorbeeld om jou te steunen met € 0,50 cent per item dat je vindt. Of misschien ga jij wel 24 uur achtereen opruimen. Het is extra leuk om bij te dragen aan een ludieke actie. Ook is de kans extra groot dat anderen jouw actie delen.

  3. Maak een team aan en kom samen met vrienden in actie. Het is gezelliger om samen op te ruimen en misschien kun je er wel een wedstrijd element aan toe voegen. Wie van het team weet het meeste geld in te zamelen?

  4. Heb je mensen al wel een keer gevraagd, maar hebben ze jouw actie nog niet gesteund? Vraag het dan nog een keertje. Waarschijnlijk willen ze jouw actie wel steunen, maar zijn ze er nog niet aan toe gekomen. Maak het makkelijk en stuur meteen een tikkie mee.

  5. En last, but not least. Bedank jouw sponsors voor hun donatie en vertel ook achteraf hoe je jouw inzamelingsactie hebt beleeft. Samen maken jullie ons werk mogelijk!

 

Bedankt voor jouw inzet en heel veel succes bij jouw actie!